Astangajooga

Henkilöstöyhdistyksen astangajooga torstaisin

Kevätkausi alkaen 19.1.2023 klo 16.00 -17.15

Paikkana Diabeteskeskuksen liikuntasali (tunneli)HUSin ohjeistuksen mukaisesti suosittelemme myös vahvasti, että osallistujat ovat ottaneet koronavirusrokotukset!


Ota mukaan oma joogamatto ja mukavat, joustavat jumppavaatteet. Harjoitus tehdään paljain jaloin. Sali on melko viileä, joten loppurentoutusta varten tarvitset ehkä villasukat ja jotain lämmintä päälle. Aiempi joogakokemus ei ole tarpeen. Aloitamme kauden rauhalliseen tahtiin.

Astanga on liikunnallinen, dynaaminen joogasuuntaus, mutta käytämme tarpeen mukaan variaatioita ja jokaiselle löytyy oma tapa tehdä harjoitusta.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: maija.kansanaho@hus.fi

Maksathan henkilöstöyhdistyksen jäsenmaksun (vuosi 2023 tai kevätkausi 2023 / syyskausi 2023) ennen ensimmäistä osallistumiskertaa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Lisätietoja: maija.kansanaho@hus.fi, p.050-4284722  

Ohjaaja: Tunnit ohjaa Maija Kansanaho (RYT200 joogaohjaaja), joka on ohjannut astangajoogaa v:sta 2010, tästä mm 8 vuotta Helsingin astangajoogakoululla, lisäksi yritystunteja ja omia ryhmiään.

Jorvin astangajoogaryhmä on toiminut v:sta 2010. Maija ohjaa astangan lisäksi myös yinjoogaa, restoratiivista joogaa ja iRestyoga nidraa ja kouluttautuu parhaillaan mindfulnessohjaajaksi.

Lisää ohjaajan omasta joogapolusta voit lukea täältä: http://www.finnanest.fi/files/kansanaho_mietteita_joogamatolta.pdf


Astangajooga on liikunnallinen, dynaaminen joogasuuntaus, jossa astangalle tyypillinen hengitys sitoo liikkeen ja asennot yhdeksi jatkumoksi. Astangajoogassa on kuusi erilaista asentosarjaa ja alkeistunneilla teemme osaa ensimmäisestä asentosarjasta, joogaterapiasarjasta (yoga chikitsa).

Astanga sopii kaikille, jäykkyys ei ole este! Kaikkia asentoja ja liikesarjoja voidaan mukauttaa yksilöllisesti esim. vanhojen vammojen ja vaivojen niin vaatiessa.

Harjoituksen myötä kehon luontainen, yksilöllinen liikkuvuus palautuu ja voima lisääntyy. Jooga on tutkimusmatka omaan kehoon ja mieleen; löydät tasapainoa, keskittymiskykyä ja mielenrauhaa. Joka kauden alussa tunnit aloitetaan vähän rauhallisemmin, tutustutaan hengitysteniikkaan, lihaslukkojen käyttöön ja käydään huolellisesti läpi alkeisharjoitukset asennot, jotta uudet aloittelijat pääsevät mukaan.

Kauden edetessä teemme tunnin alkuun astangan seisomasarjan ja sen jälkeen harjoitusta jatketaan eri teemoilla, esim. lonkan avaus, selkä, kierrot, voima.

Jorvin Henkilöstöyhdistys ry